Judo

Judo is een Japanse zelfverdedigingssport. Door het maken van worpen en houdgrepen probeer je je “tegenstander” te overmeesteren. Tijdens onze judolessen ben je met elkaar bezig om de technieken zo goed mogelijk te beheersen.
Judo is stoeien met regeltjes. Op een respectvolle manier probeer je je trainingsmaatje te controleren. Je leert jezelf beheersen. Tijdens het trainen leer je ook voor jezelf op te komen. Hierdoor word je weerbaarder en krijg je zelfvertrouwen. Door te oefenen ontwikkel je zelfvertrouwen, maar ook door te kiezen tijdens de les met wie je gaat judoën of door je band met de judogroep krijg je meer zelfvertrouwen.
Naast je vaardigheid in het werpen leren judoka’s hoe ze horen te vallen. Veilig vallen is vallen zonder jezelf te bezeren.

Judo is een hele sociale sport, omdat je tijdens het uitvoeren van de oefeningen alleen door samenwerken het gezamenlijke einddoel haalt. Het beheersen van de technieken en halfjaarlijks hierin examen doen.
Bij de jeugd onder 12 jaar worden de technieken vooral spelenderwijs aangeleerd. Jongeren en volwassenen zijn steeds gerichter met het uitvoeren van de techniek bezig. Judo is een sport voor iedereen. De groepen bestaan uit jongens en meiden. Doe vooral een keertje mee om een eigen indruk op te doen van deze mooie sport.